• Minecraft Support Megathread V1
    581 replies, posted
:smith: I got a new 1600x1050 monitor and now I get color bleeding on move/camera move and where black would be and at night I only see blue-blacks and black. What do?
Ok, so AFAIK, the monster spawning limits are no less than 25 blocks away, but no more than 80. That being said, is that in a spherical pattern, or like a box? Like, is the 25 and 80 blocks applied diagonally, or is it handled like a block of water irrigating farmland?
[QUOTE=BeanerBanditv2;28405675]is there a website or a program that can let me make a layout of what I want to build before I actually build it in the game?[/QUOTE] I don't think so, but if you use MCEdit, you can clear out a set area and even start to place the foundation for your structure. Just discovered this and it helps a shit ton.
Hey guys I have a problem with the exe. Whenever I run it the window opens up but it is instantly just black and if you click on it it will be non-responsive. I've tried re-installing java, reinstalling my GPU drivers, running it with and without catalyst, deleting the bin folder then finally deleting the entire .minecraft file. When I closed the executable (end process) I noticed that it made an empty .minecraft file if that helps at all. Also when I go to the minecraft website the in browser works like a charm but I can't view my player in the skin window and when I get the link to show others my skin it just gives me a page that says "apparently not". Anyway My specs are below and I hope somebody knows how to fix this because I really just want to be able to play the game again, it's been a long time since I've been able to run the exe. . . MODEL: hp dv7-2185dx CPU: Intel Core2 Quad Q9000 @ 2.00 GHz RAM: 6.00 GB OS : Windows 7 64-bit GPU : ATI Mobility Radeon HD 4650 GPU Drivers: Ver. 8.821.0.0 (1/26/2011) Catalyst : Ver 11.2
[QUOTE=laharlsblade;28412842]Ok, so AFAIK, the monster spawning limits are no less than 25 blocks away, but no more than 80. That being said, is that in a spherical pattern, or like a box? Like, is the 25 and 80 blocks applied diagonally, or is it handled like a block of water irrigating farmland?[/QUOTE] Spherical from what I've heard.
Ah, thank you.
Gah, since the latest update, Minecraft has been throwing a hissy fit. I've completely reinstalled it several times and no little fixes have worked. Whenever I play now, it feels really, really sluggish regardless of settings. My FPS has dropped a ton and even when it is at around 50-70, it still looks and feels incredibly slow and chunky. That isn't my only problem though, it randomly blackscreens now, which it [I]never[/I] did beforehand. My specs: EVGA Gforce 460 GTX 768 Mb Intel Core2Quade 8400 2.66 4 Gigs of DDR2 ram.
[QUOTE=Zeos;28426963]That isn't my only problem though, it randomly blackscreens now, which it [I]never[/I] did beforehand. [/QUOTE] I managed to stop the black screen crashes by uninstalling Java and installing the 64 bit version (I'm running Windows 7 64 bit.) It seems mineceaft doesn't like the 32 bit version on a 64 bit OS.
Does anyone know the minimum CPU needed to not lagg in multiplayer? Because on my old pc, which i am doomed since my other one broke, has some lagg issues. Raising the CPU priority at the task manager helped me sometimes reducing the lagg.
Hey, I'm running a server, and I'd like to know how to change the spawn. The problem is, the area of spawn is too wide (I'd like to change it anyway) and I want it to just be just one block. I have bukkit and WorldEdit, how can I accomplish this? Thanks!
The Launcher no longer lets me log on, but the weird thing is I can log onto the site perfectly fine. Help?
[QUOTE=XplodingNoggin;28437511]The Launcher no longer lets me log on, but the weird thing is I can log onto the site perfectly fine. Help?[/QUOTE] The database server is down... again. Try and use the old launcher if you can, otherwise, wait.
[QUOTE=thomasfn;28438456]The database server is down... again. Try and use the old launcher if you can, otherwise, wait.[/QUOTE] The old launcher is so more reliable than the new one. Why they decided to have it display news on the front is beyond me, it should be a optional section to look at once you've logged in.
[img]http://gyazo.com/e5fdbe66564b7e65d7197cda0d26985f.png[/img] It's happening again. I fixed it last time by deleting my .minecraft folder and updating java. Just deleted my .minecraft folder and updated java. No such luck. It's hard to manage a minecraft server when I cant play minecraft.
I was building in Saza's server by myself and I got the error "Internal Exception: java.io.IOException: mark/reset not supported". Now it happens several seconds after reconnecting. Is this down to me or the server? On a side note, jesus christ I lost over 1400 posts when those subforums were removed.
[img]http://gyazo.com/0a1307ddb391c36528bb20895256e86e.png[/img] what am I doing wrong here why isn't that port open yet
Haven't played minecraft for a few weeks, and now the downloaded version will just ctd after the splash screen. Browser version turns blank after the splash screen. What to do? Could it be Java? [editline]6th March 2011[/editline] Updated Java, problem persists. I'm not getting any error message. [editline]6th March 2011[/editline] It seems to have been the texture pack. [editline]6th March 2011[/editline] Yup. It was the texture pack.
I'm having trouble with networking on my computer. I've had the server working before but I recently formatted so I lost the server folder I had. I have a new-ish modem and it was working fine before that. There must be something I can do to fix this?
[QUOTE=GeneralSpecific;28427059]I managed to stop the black screen crashes by uninstalling Java and installing the 64 bit version (I'm running Windows 7 64 bit.) It seems mineceaft doesn't like the 32 bit version on a 64 bit OS.[/QUOTE] Unfortunately that did not work, it's still really laggy and crashy.
Is there any way I can boost my FPS? Since the Beta is out the game is unplayable :frown:
Can't hear any sound in my mo creatures can someone help?
My DefaultCommands stopped working all of a sudden so I decided to just try and use Essentials. Apparently I have no access to the "cheats" section of it. Cant spawn trees, items etc. I use group manager and for permissions in both I use -'*' with correct formatting. What's the problem?
[QUOTE=LiquidBullet;28427135]Does anyone know the minimum CPU needed to not lagg in multiplayer? Because on my old pc, which i am doomed since my other one broke, has some lagg issues. Raising the CPU priority at the task manager helped me sometimes reducing the lagg.[/QUOTE] it is not about your PC only... the multiplayer server must be close to your location. eg. if you are in ohio, you should use a chicago based minecraft server..
Where can i find a flat map for minecraft? ive tried 10 different map editors and i cant get anything to work ive used google and searched for hours but i cant find a flat map for dl anywhere....
[QUOTE=JurajIsNotPirat;28564221]Is there any way I can boost my FPS? Since the Beta is out the game is unplayable :frown:[/QUOTE] Optimine, normal render, fancy graphics off yada yada. PROTIP: Wait for a few seconds after spawning, generating worlds is REALLY laggy
URGENT ISSUE WITH MY SERVER, PLEASE READ Alright, we have some sort of hacker on our server who uses some sort of name spoofing tool. I banned the IP and that seems to have stopped him, but I don't know what to do if he comes back. Help?
Alright, this is getting ridiculous. Recently I've been experiencing black-screen crashes that occur roughly every thirty minutes or less. I've researched this issue, and at first thought it was my "very far" render setting, since so many said it was an issue, but while that seemed to work for a while, it's since been happening anyway. Looked at some posts here and saw something about deleting the bin, but I'm confused. I access Minecraft directly through the .exe file, and while I know the game has to download updates, I've never seen an entry under programs in either the 64 bit or x86 sections, so I don't know where this bin file even is. Prior to anything being asked, let me clarify that I doubt VERY much that these crashes are due to deficiencies in my hardware. My computer runs Windows 7 64-bit on an i7 870, with 8gbs if DDR3 and the full 1gb version of the GTX 460 graphics card. I'm PRETTY sure I can handle anything Minecraft can throw at me. I'll keep looking, but by reinstall, do you mean COMPLETE uninstall and reinstall, or just a repair-install after deleting the bin?
[QUOTE=ManningQB18;28678810]URGENT ISSUE WITH MY SERVER, PLEASE READ Alright, we have some sort of hacker on our server who uses some sort of name spoofing tool. I banned the IP and that seems to have stopped him, but I don't know what to do if he comes back. Help?[/QUOTE] server.properties is offline-mode=true
Fuck this game! FUCK EVERYTHING ABOUT IT!!! I backed up my saves, deleted the roaming data and redownloaded everything, and when I entered my world it fucking drowned me in solid rock and lost my items!!!!! So I deleted the current saves and pasted in saves from the previous version, and somehow it used the same fucking saves where all my items are gone!!! What the fuck!! That's bullshit! I've seen people blow up everything in their worlds and then come back in another video saying they'd backed it up and hadn't really ruined their work!!' If it sounds like I'm pissed, you have no idea. I can't communicate it properly over text. For context, this made me rage so hard I knocked over a fan and broke it. So what did these people have to do not to fuck-over their saves? The good news is none of my structures were hurt and I have a few blocks worth of diamonds and about 100 blocks of iron in chests, but I'm still pissed off since I don't know where I was and my items aren't exactly going to surface to show me.
Launcher won't login. Can login fine on the site and play from browser. Tried re-downloading launcher, still not working. It occasionally just keeps saying "Logging in" or it will say "Could not connect to minecraft.net" but I can go on the site and play from there fine.
Sorry, you need to Log In to post a reply to this thread.