• X-mas patch has broken my game
    2 replies, posted
I had a few posts on the /r/playrust reddit but they recommended I post here to try and get a better answer. Since the latest patch I cannot launch the game. I hit play in steam, I get the initial black and white rust popup with the EAC logo and blue loading bar. The loading bar completes, the window closes and then . . . that's it. The next popup which prompts you to choose the graphics settings never appears and the game no longer shows as "running" in steam. No error messages pop-up, nothing, nada, zip. Here is what I have done thus far to remedy the situation with no luck. Updated nvidia drivers. Windows update. Uninstalled EAC then deleted the folder / re-verified game files to force a reinstall of EAC. Completely reinstall Rust on SSD Completely reinstall Rust on Hard drive. Reinstall Rust on previous SSD Reinstall Steam Close out all antivirus/firewall apps. Close background tasks. Close out my VPN clients and apps like teamviewer etc. Launch game from folders as Admin Nothing is working and yet I never get any errors to tell me what the issue may be. System specs: AMD Ryzen 5 1600 Processor - 3.6 ghz precision boost - 6 cores/12 threads unlocked - Cache: 3 mb/16 mb (l2/l3) EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING -  6GB GDDR5, DX12 OSD  16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz Any help would be appreciated as I really want to get back into the game. Thank you
This is probably the same issue I am facing. See if Windows installed the same updates and report back. See: Rust crashes after Windows 1809 update (Client GUI doesn't show ..
I did a windows update rollback but when the computer came back on it was running the same version of windows. I think the stupid POS rebooted, saw it was out of date and updated again. I am manually uninstalling the updates from December to see if that works.
Sorry, you need to Log In to post a reply to this thread.