Car Sinks into Ground

I’m working on a car I did a bit ago and I’m having trouble with the wheels. The front wheels seem to drop well below the front of the car while the rear ones sink into the ground. The car can’t drive and just assumes an awkward position. To illustrate I have a picture here:

You can see that the rear wheels clip right through the metal board because they don’t touch anything while the front wheels are holding it up beyond their radius.

Ideas anyone? Also, I can’t get ent_bbox to work to show the wheel position so I need some detailed instructions with that command as I’ve tried everything to no effect. Umm, this car probably was already made drivable by someone else but I want to learn how to solve the problem I’m having with it even if someone else made a drivable version out of it before me. (I just got the old static one from the Flat Out 2 pack and turned it into this.)


// This is a S197 Mustang

"vehicle"
{
	"wheelsperaxle"	"2"
	"body"
	{
		"countertorquefactor"	"0.9"
		"massCenterOverride"	"0 -30 12"
		"massoverride"			"1000"		// kg
		"addgravity"			"0.40"
		"maxAngularVelocity"	"720"
	}
	"engine"
	{
		"horsepower"		"300"
		"maxrpm"		"4200"
		"maxspeed"		"80"		// mph
		"maxReverseSpeed"	"20"		// mph
		"autobrakeSpeedGain"	"1.1"		// 10% speed gain while coasting, put on the brakes after that
		"autobrakeSpeedFactor"	"3.0"		// Brake is this times the speed gain
		"autotransmission"	"1"
		"axleratio"		"4.00"
		"gear"			"3.2"		// 1st gear
		"gear"			"2.4"		// 2nd gear
		"gear"			"1.5"		// 3rd gear
		"gear"			"1.0"		// 4th gear
		"gear"			"0.84"		// 5th gear
		"shiftuprpm"		"3800"
		"shiftdownrpm"		"1600"

		"boost"
		{
			"force"		"1.5"	// 1.5 car body mass * gravity * inches / second ^ 2
			"duration"	"2.5"	// 3.0 second of boost
			"delay"		"4"	// 3 seconds before you can use it again
			"torqueboost"	"1"	// enable "sprint" mode of vehicle, not	force type booster		
			"maxspeed"	"140"	// maximum turbo speed
		}
	}
	"steering"
	{
		"degreesSlow"		"50"	// steering cone at zero to slow speed
		"degreesFast"		"25"	// steering cone at fast speed to max speed
		"degreesBoost"		"11"	// steering cone at max boost speed (blend toward this after max speed)
		"steeringExponent"	"1.4"	// steering function is linear, then raised to this power to be slower at the beginning of the curve, faster at the end
		"slowcarspeed"		"14"
		"fastcarspeed"		"20"
		"slowSteeringRate"	"4.0"		
		"fastSteeringRate"	"2.0"
		"steeringRestRateSlow"	"4.0"
		"steeringRestRateFast"	"2.0"
		"turnThrottleReduceSlow" "0.01"
		"turnThrottleReduceFast" "2.0"
		"brakeSteeringRateFactor"	"6"
		"throttleSteeringRestRateFactor"	"2"
		"boostSteeringRestRateFactor"	"1.7"
		"boostSteeringRateFactor"	"1.7"

		"powerSlideAccel"	"250"

		"skidallowed"		"1"
		"dustcloud"		"0"

	}

	// front axle
	"axle"
	{
		"wheel"
		{
			"radius"	"15"
			"mass"		"100"
			"damping"	"0"
			"rotdamping"	"0.0"
			"material"	"jeeptire"
			"skidmaterial"	"slidingrubbertire"
			"brakematerial" "brakingrubbertire"
		}
		"suspension"
		{
			"springConstant"		"200"
			"springDamping"			"2"
			"stabilizerConstant"		"80"
			"springDampingCompression"	"6"
			"maxBodyForce"			"90"
		}

		"torquefactor"	"0.3"
		"brakefactor"	"0.1"
	}

	// rear axle
	"axle"
	{
		"wheel"
		{
			"radius"	"17"
			"mass"		"100"
			"damping"	"0"
			"rotdamping"	"0.0"
			"material"	"jeeptire"
			"skidmaterial"	"slidingrubbertire"
			"brakematerial" "brakingrubbertire"
		}
		"suspension"
		{
			"springConstant"		"600"
			"springDamping"			"2"
			"stabilizerConstant"		"80"
			"springDampingCompression"	"8"
			"maxBodyForce"			"50"
		}
		"torquefactor"	"0.7"
		"brakefactor"	"0.1"
	}
}


Wow, I totally read this as Cat Sinks into Ground.

Sorry, I’ll be leaving now.

D: Help ne1?

i think the hitbox or whatever files are messed up
but i dont model so whatever

Make a custom model if it is a skin for the jeep or japloy. Aline the hitboxes good

You’re a total dumbass, as far as I see we should rename this thread “Fucktard’s IQ sinks into ground”

Natalya can you get a picture of the model in the model viewer? Highlight the bones so I can see if it’s the skeleton messing up, also check to see if playing any of the animations makes the wheels assume unusual positions.