Crash on startup

no main menu except shows the g-man traffic cone loading screen then tells me Hl2.exe has stopped working.
HL2 and HL2 ep2 work fine




Windows Vista (TM) Home Premium

System   
--------------------------------------------------------------------------------

  Manufacturer TOSHIBA 
  Model Satellite L305 
  Total amount of system memory 2.00 GB RAM 
  System type 32-bit operating system 
  Number of processor cores 2 
  64-bit capable Yes 
  Processor Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T3400 @ 2.16GHz 
Storage   
--------------------------------------------------------------------------------
 
  Total size of hard disk(s) 140 GB 
  Disk partition (C:) 18 GB Free (140 GB Total) 

Graphics   
--------------------------------------------------------------------------------
 
Display adapter type Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family 
Total available graphics memory 829 MB 
Dedicated graphics memory 128 MB 
Dedicated system memory 0 MB 
Shared system memory 701 MB 
Display adapter driver version 7.15.10.1502 
Primary monitor resolution 1280x800 
DirectX version DirectX 10


Thanks

Laptops are horrible for gaming.

All I can think of is setting the DirectX level to 8.

(Enter this in startup options) :

-dxlevel8

adventures in laptop gaming

same thing happened by the way

Try -dxlevel7 .

Same thing :'c

I contacted Steam Support

and they said this:

Still the same thing happens after following instructions.

It’s -dxlevel 7
Notice the space.
Probably why it wasn’t working. Try it again WITH the space.

Works now!

I don’t know why the background wants to to disappear so much.

http://imgkk.com/i/CWYbMP.jpg

[editline]06:25PM[/editline]

5 dumb already