FastDl Help

I setup a fastdl using filezilla and webhost and it does work, but even though I downloaded the textures i still see black and purple texture errors.

This is also happening to my player models that are in the pointshop.

You may need to force the download of the CUSTOM files. By that i mean do not use AddDir(), but rather resource.AddFile() for each custom file.

In <server folder>/lua/autorun/server create a file called whatever (e.g. forcedownload.lua), keep in mind it HAS to end with .lua.

In it, place resource.AddFile("<file path>") on a new line for each custom file.

An example for one custom model, and one custom material:


-- Model
resource.AddFile("models/model.mdl")

-- Material
resource.AddFile("materials/material.vmt")

Keep in mind that for convenience, this function will automatically add all files ending with .vvd, .ani, .dx80.vtx, .dx90.vtx, .sw.vtx, .phy and .jpg with the same filename.

Some documentation: http://wiki.garrysmod.com/page/resource/AddFile

Yeah thats what i currently have but it doesn’t work.

Are you sure you set the sv_downloadurl convar correctly? It should be set to a folder that looks like this:

http://puu.sh/5GFUr.png

Are you sure that webhost support SVN?
Use GoogleCode.

You need to use sv_downloadurl without http:// prefix.
Example:
sv_downloadurl “examplefastdl.com/svn/trunk/
And you need to zip your files into *.bzip archives. Use 7-Zip for this.

GoogleCode is for code, it’s not your personal file mirror. 9 times out of 10 your server provider has FastDL for free anyway.

Post your resource.AddFile Lua file, FastDL address, and server.cfg.

It sounds to me like he has bad textures in my opinion, says he DOWNLOADED the file, but they are purple and black? Did you put the change the vmt to match the right filepath for the basetexture? (or moved the files to the same filepath you got them from) Also make sure to delete the old copy of the texture so it can re-download once you edit things. (garry’s mod download folder)

When using custom models and textures the best way to go is completely copy the original filepath (create folders identical to the ones they were in)

Elite.

By “I downloaded the textures” he more than likely means the download popped up and it looked like it actually downloaded, but in reality the webserver threw a 404

I suggest uploading your models to steam workshop and having steam workshop do the work, it’s alot faster for clients to DL and you don’t have to mess with payments and hosts. Although it’s a bitch to update.

Because I agreed with Banana Lord, and not with you nor Kevin. Google code is for code, not FastDL (which has been said multiple times in the past on this forum), and “bad textures”/basetexture has nothing to do with FastDL. That has to do with improper .vmt creation.

[editline]9th December 2013[/editline]

No, WorkshopDL is slower than FastDL in many cases. If he has a server host, chances are he already has a FastDL host that comes with the plan for free.

Well I figured by what I read that he was possibly downloading the textures, but the textures were producing purple/black boxes even after downloading them properly. But it was just a suggestion, was assuming he set up his FastDL properly.

resource.lua file



if (SERVER) then
	resource.AddSingleFile( "sound/taunts/bite_my_ass.wav" )
	resource.AddSingleFile( "sound/taunts/rain_coat.wav" )
	resource.AddSingleFile( "sound/taunts/move_herds.wav" )
	resource.AddSingleFile( "sound/taunts/piss_off.wav" )
	resource.AddSingleFile( "sound/taunts/props/swag_1.wav" )
	resource.AddSingleFile( "sound/taunts/props/swag_2.wav" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/assassinsCreed/altair_pmodel.dx80.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/assassinsCreed/altair_pmodel.dx90.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/assassinsCreed/altair_pmodel.mdl" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/assassinsCreed/altair_pmodel.phy" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/assassinsCreed/altair_pmodel.sw.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/assassinsCreed/altair_pmodel.vvd" )
	resource.AddSingleFile( "models/grim/grim.dx80.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/grim/grim.dx90.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/grim/grim.mdl" )
	resource.AddSingleFile( "models/grim/grim.phy" )
	resource.AddSingleFile( "models/grim/grim.sw.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/grim/grim.vvd" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_gold.dx80.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_gold.dx90.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_gold.mdl" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_gold.phy" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_gold.sw.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_gold.vvd" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_gold.xbox.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/arkham_asylum/harley_quinn/slow_gmod.dx80.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/arkham_asylum/harley_quinn/slow_gmod.dx90.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/arkham_asylum/harley_quinn/slow_gmod.mdl" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/arkham_asylum/harley_quinn/slow_gmod.phy" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/arkham_asylum/harley_quinn/slow_gmod.sw.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/arkham_asylum/harley_quinn/slow_gmod.vvd" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/arkham_asylum/harley_quinn/slow_gmod.xbox.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/DPFilms/Characters/Mileena.dx80.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/DPFilms/Characters/Mileena.dx90.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/DPFilms/Characters/Mileena.mdl" )
	resource.AddSingleFile( "models/DPFilms/Characters/Mileena.phy" )
	resource.AddSingleFile( "models/DPFilms/Characters/Mileena.sw.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/DPFilms/Characters/Mileena.vvd" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/slimer/slow.dx80.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/slimer/slow.dx90.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/slimer/slow.mdl" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/slimer/slow.phy" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/slimer/slow.sw.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/slimer/slow.vvd" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/slow/slimer/slow.xbox.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/solid_snake.dx80.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/solid_snake.dx90.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/solid_snake.mdl" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/solid_snake.phy" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/solid_snake.sw.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/solid_snake.vvd" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_silver.dx80.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_silver.dx90.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_silver.mdl" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_silver.phy" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_silver.sw.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_silver.vvd" )
	resource.AddSingleFile( "models/player/daftpunk/daft_silver.xbox.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/smashbros/Samlyx.dx80.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/smashbros/Samlyx.dx90.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/smashbros/samlyx.mdl" )
	resource.AddSingleFile( "models/smashbros/Samlyx.phy" )
	resource.AddSingleFile( "models/smashbros/Samlyx.sw.vtx" )
	resource.AddSingleFile( "models/smashbros/samlyx.vvd" )
	end


FastDl address/host

bimbotsprophunt.net78.net but i put it as “http://bimbotsprophunt.net78.net/gmod-server” in server.cfg

server.cfg



// server name
hostname "( ͡° ͜ʖ ͡°) (BimBots PropHunt) ( ͡° ͜ʖ ͡°) " 

// rcon passsword
rcon_password "******************"

sv_cheats 0

sv_allowdownload 1

fretta_voting 1

sv_allowupload 1

net_maxfilesize 64

sv_downloadurl "http://bimbotsprophunt.net78.net/gmod-server"


that sends me to http://error404.000webhost.com/?

Ik it does but the thing is the fast dl works but it just when you download the models it still shows as errors if that makes sense

Because it isn’t downloading them. Because the website doesn’t exist.

It will download if the host is invalid, but the files aren’t actually downloading, it’s just saying they are. Also, why the hell would you use resource.AddSingleFile? It’s unreliable and takes up more space than it should.

So should i actually build my site on webhost and what do u recommend i do with the resource thing?