Having a few issues setting up a dedicated server

Ok, so I’m trying to set up a small dedicated server for friends. I have it mostly working, it’s fast dl, I have an auto restart script, ports are forwarded, everything. but I can’t get it to go into online mode, it’s always LAN. How do I resolve this? I put sv_lan 0 in the server.cfg file, but that still doesn’t work. Also, how do I make myself an admin? I don’t have any mods like ulx installed, and was wondering how to elevate my position.

Start.bat:


@echo off
cls
echo Protecting srcds from crashes...
echo If you want to close srcds and this script, close the srcds window and type Y depending on your language followed by Enter.
title srcds.com Watchdog
:srcds
echo (%time%) srcds started.
start /wait srcds.exe -console -game garrysmod +map gm_bigcity +maxplayers 16 -authkey AUTHKEYISHERE +host_workshop_collection WORKSHOPIDISHERE
echo (%time%) WARNING: srcds closed or crashed, restarting.
goto srcds

Server.cfg:


//Garry's Mod server.cfg - Autogenerated with http://robinschoors.com/?p=244
logging          	on
hostname         	"Glitch's Server of Derp"
rcon_password    	"5412"
sv_password      	"A"
sv_region        	0
sv_lan           	0
sv_logbans       	1
sv_logecho       	1
sv_logfile       	1
sv_log_onefile   	0
sv_noclipspeed   	5
sv_noclipaccelerate	5
//Sandbox Settings
sbox_allownpcs  	1
sbox_godmode     	0
sbox_plpldamage  	1
sbox_playergod   	0
sbox_noclip      	1
sbox_maxprops    	750
sbox_maxragdolls 	10
sbox_maxnpcs     	50
sbox_maxballoons 	50
sbox_maxeffects  	500
sbox_maxdynamite 	50
sbox_maxlamps    	20
sbox_maxthrusters	250
sbox_maxwheels   	100
sbox_maxhoverballs	100
sbox_maxvehicles 	6
sbox_maxbuttons  	100
sbox_maxsents    	100
sbox_maxemitters 	10
sbox_maxspawners 	10
sbox_maxturrets  	10
//Server Settings
net_maxfilesize  	30
sv_minrate       	0
sv_maxrate       	2500
decalfrequency   	10
sv_maxupdaterate 	66
sv_minupdaterate 	10
//Execute ban files
exec banned_ip.cfg
exec banned_user.cfg

//Loading screen :D

sv_loadingurl "http://richjon2.wix.com/gmod"

sv_lan 0

The only reason for the LAN problem I can think of is that you didn’t port forward correctly or that the firewall is blocking SRCDS.

You can set privileges on settings/users.txt file in your dedicated server.

also you might want to change your rcon password since you just posted it here but if they cant connect its like he said

[editline]16th October 2014[/editline]

if u dont change your rcon password and someone gets on your server that cant be trusted and they have your rcon password they can ruin your server

[editline]16th October 2014[/editline]

oh and if your checking to see if it will work with an online port checker you might want to stop that and just have a friend try to connect i learned that the hard way :frowning: the port checker wouldnt work at all