Help, trying to enter a server and getting error in the loading screen. (My friend's problem)

When he tried to enter a server with normal launcher (No Rust directx 9) Rust closes second after. When he tried to enter a server with directx 9, Rust closes in ‘‘Large monuments’’ or other after.
Here the ‘‘Error’’ files what I find in the Rust files. He tried once with normal launcher (Closes seconds after to begining of the loading) and 2 times with Directx9 (Once in ‘‘Done’’ and other in ‘‘Large monuments’’.

Please help :c (Sorry for bad english, this no is my main language)

It looks like Rust is trying to use his integrated graphics. What are his system specs?

[editline]8th January 2016[/editline]

http://http://imgur.com/3xIlLGE

That CPU looks a little weak for Rust, but that alone wouldn’t cause the problem.

Also, that dxdiag page tells me the CPU and RAM, but doesn’t tell me about the graphics card. Please have your friend download and run Speccy, and take a screenshot of just the summary page.

Also make sure that AVG is set with exceptions for Rust.exe and RustClient.exe in the Steam folder.

http://imgur.com/JUMMjOj ‘‘Also make sure that AVG is set with exceptions for Rust.exe and RustClient.exe in the steam folder’’ If I shut down AVG is fine?

An Intel HD 3000 isn’t really going to cut it for Rust. It’d be better if he had an actual discrete video card from Nvidia or AMD in there.

If it’s a laptop and he doesn’t have the option of installing a card, well… his computer isn’t a gaming machine and isn’t going to be able to run Rust very well if at all. The actual minimum spec is a 2GHz CPU and his 1.6GHz CPU doesn’t meet that.

And, you should be okay if AVG is shut off, but it won’t fix any problems caused by not having a separate video card.