Hey my model is purple with black dots

First of all I would like to say sorry for wasting your time.

My model currently looks like

I have set the $cdmaterials to the file with the vmt’s and vtf’s

If anyone knows why please help.

Thanks.

Check to make sure you put the .vmt and .vtf in the correct folder as stated in your $cdmaterials.

Thanks a lot senpai for the reply this is what I have so far.

undead_pm is the addon folder.

Edit:

Here is a more clear img of the first picture

[editline]11th March 2016[/editline]

This is what is in the sb folder by the way.

are the VMT files properly pointing towards the right VTFs in the right location? make sure it’s set at VertexlitGeneric, too, not LightmappedGeneric.

Big thanks they are Lightmapped. Will report back when changed to Vertex.

[editline]11th March 2016[/editline]

Still not fixed posting both vmt’s and directory.

Open up your reference smd in notepad++ or something.

If you keep scrolling down you’ll eventually see something like,


triangles
texturename.tga
  3   2.6719   9.5838  42.9250  -0.3518   0.3860   0.8528   0.6948   0.9980 1  3 1.000
  3   2.4061   9.1696  42.6725  -0.8197  -0.3565   0.4483   0.6943   0.9873 1  3 1.000
  3   2.8714   8.8808  42.6589  -0.0588  -0.8741   0.4822   0.7051   0.9866 1  3 1.000
texturename.tga
  3   2.8714   8.8808  42.6589  -0.0588  -0.8741   0.4822   0.7051   0.9866 1  3 1.000
  3   3.1394   9.2832  42.9135   0.4543  -0.1748   0.8735   0.7056   0.9973 1  3 1.000
  3   2.6719   9.5838  42.9250  -0.3518   0.3860   0.8528   0.6948   0.9980 1  3 1.000
texturename.tga
 77   7.0499   8.7010  12.7819  -0.9067   0.2662   0.3273   0.3550   0.3965 2 77 0.902 78 0.098
 77   6.7418   7.7790  11.7622  -0.9372  -0.3296   0.1146   0.3425   0.4048 2 77 0.902 78 0.098
 77   6.5622   6.1115  14.0252  -0.9187  -0.2520  -0.3041   0.3306   0.3774 1 77 1.000
texturename.tga
 77   7.6100   9.2344  13.2604  -0.1245   0.7811   0.6118   0.3643   0.3936 2 77 0.902 78 0.098
 77   7.0499   8.7010  12.7819  -0.9067   0.2662   0.3273   0.3550   0.3965 2 77 0.902 78 0.098
 77   6.8031   7.3711  14.9388  -0.8846   0.4524   0.1132   0.3464   0.3706 1 77 1.000

First back up your smd,

Find the spot where texturename.tga is It might be something else like Material_75 or something, if that is the case, replace all instances with undead_Body.png (extension doesn’t matter). Since you have 2 materials, keep scrolling down until you find the next one Material_85 or w/e then replace that one with undead_hair00_01_hd.png

If they’re swapped, roll back to your backup smd and repeat the process, except make Material_75 -> undead_hair00_01_hd.png and Material_85 -> undead_Body.png