hl2.exe has stopped working

I’m running Windows 8.1 and using the latest Geforce drivers.

GMOD starts up, but within a few seconds of reaching the main screen, it crashes with an error window stating that hl2.exe has stopped working. I get no other information.

I deleted the local content and then reinstalled, tried the direct x level fixes, and nothing will stop it from happening.

I was running the game fine until about a week or two ago. Nothing in my system has changed other than standard updates to the OS and perhaps one version of the latest video card drivers.

Is anyone else experiencing this problem with a similar setup? Any ideas or suggestions?

may you post your pc specs please

Item Details

Windows: Windows Version 6.2 (Build 9200)
Internet Explorer: 9.11.9600.16476
Memory (RAM): 8184 MB
CPU Info: Intel® Core™ i7 CPU 920 @ 2.67GHz
CPU Speed: 3397.3 MHz
Sound Card: Headphones (Creative SB X-Fi) |
Speakers (High Definition Audio |
Digital Audio (S/PDIF) (High De |
Digital Audio (S/PDIF) (High De |

Display Adapters: NVIDIA GeForce GTX 770 | NVIDIA GeForce GTX 770 | NVIDIA GeForce GTX 770 | NVIDIA GeForce GTX 770
Monitors: 1x; Generic PnP Monitor |
Screen Resolution: 2560 X 1440 - 32 bit
Network: Network Present
Network Adapters: Realtek PCIe GBE Family Controller
CD / DVD Drives: 1x (G: | ) G: TSSTcorpCDDVDW SH-S223L
Ports: COM Ports NOT Present. LPT Port NOT Present.
Mouse: 5 Button Wheel Mouse Present
Hard Disks: C: 111.8GB | D: 111.8GB | E: 931.5GB | F: 931.4GB
Hard Disks - Free: C: 68.7GB | D: 83.0GB | E: 268.5GB | F: 275.5GB
USB Controllers: 8 host controllers.
Firewire (1394): 1 host controllers.
Manufacturer *: Phoenix Technologies, LTD
Product Make *: OEM
AC Power Status: OnLine
BIOS Info: AT/AT COMPATIBLE | 08/25/11 | IntelR - 42302e31
Time Zone: Eastern Standard Time
Battery Status: No Battery
Motherboard *: EVGA 141-BL-E757
IP Address: 192.168.1.45 |
MAC Address: 00-1F-BC-08-1E-AC
Host Name: WHOMPY
SM BIOS: 6.00 PG

I may be missing something obvious, but what is windows 6.2?

anyways, go to your garrysmod folder (in steamapps, common) and check if there are any crash logs. if there are, upload the most recent one and post a link to it

It’s Win 8 ( Windows NT 6.2 ), same goes for Windows NT 6.1 = Win 7