LUA 'GunGame' Script will not even load

I’m a new LUA Scripter, coding for my own Sandbox Server.
The script is located in lua/autorun/server, just to wrap that up.
Please don’t be hard on me, i’m only learning still.

Anyway, this script won’t load. Whenever I run the supposed command ‘Start_GunGame’ in Console, it doesn’t do anything.

[lua]local function EndGunGame()
for k, v in pairs (player.GetAll()) do
v:Kill()
v:GodEnable()
MsgAll("The Gun Game has ended.
")
end
end

local function StartGunGame()
for i = 1,30
if i == 30 do
EndGunGame()
for k, v in pairs (player.GetAll()) do
MsgAll("A Gun Game has begun. Hold on to your butts!
")
v:EmitSound(“hl1/fvox/boop.wav”, 500, 200)
v:Give(“Weapon_Pistol”)
v:GiveAmmo(100, “Pistol”)
v:GodDisable()
end
end
end
end

StartGunGame()

concommand.Add(“Start_GunGame”, StartGunGame)[/lua]

I don’t have time to test your script, but i see a few errors.
[lua]for i = 1,30[/lua]
you forgot a do at the end, every “for” loop needs a “do” at the end of it like: [lua]for i = 1, 30 do[/lua]

and
[lua]if i == 30 do[/lua]
if statements need a “then” at the end of them, not “do”. Like this: [lua]if i == 30 then[/lua]

i’ll take a closer look later on if no one else has answered by the time I get back home.

Alright, it worked. But now I edited the script and there is now a problem with this.
End_GunGame works, but not Start_GunGame. (Console Commands)

[lua]
local function GunGameWeapons( ply )
ply:StripWeapons()
ply:Give(“weapon_pistol”)
ply:GiveAmmo(100,“pistol”)
end
hook.Add(“PlayerSpawn”, “GunGame Respawn Weapons”, GunGameWeapons)

GunGameWeapons()

local function EndGunGame()
hook.Remove(“PlayerSpawn”, “GunGame Respawn Weapons”)
game.ConsoleCommand("sbox_godmode 1
")
game.ConsoleCommand("sbox_plpldamage 1
")
game.ConsoleCommand("sbox_noclip 1
")
for k, v in pairs (player.GetAll()) do
v:EmitSound(“ambient/alarms/klaxon1.wav”, 100, 100)
v:Kill()
v:GodEnable()
v:ChatPrint(“The Gun Game has ended.”)
end
end

concommand.Add(“End_GunGame”, EndGunGame)

local function StartGunGame()
game.ConsoleCommand("sbox_godmode 0
")
game.ConsoleCommand("sbox_plpldamage 0
")
game.ConsoleCommand("sbox_noclip 0
")
for k, v in pairs (player.GetAll()) do
v:EmitSound(“hl1/fvox/beep.wav”, 100, 100)
v:GodDisable()
v:ChatPrint(“The Gun Game has begun.”)
v:StripWeapons()
v:Give(“weapon_pistol”)
v:GiveAmmo(100,“pistol”)
end
end

StartGunGame()

concommand.Add(“Start_GunGame”, StartGunGame)
[/lua]

Try this
[lua]hook.Add( “PlayerSpawn”, “GunGame Respawn Weapons”, function( ply )
ply:StripWeapons();
ply:Give( “weapon_pistol” );
ply:GiveAmmo( 100, “pistol” );
end );

function EndGunGame()
hook.Remove( “PlayerSpawn”, “GunGame Respawn Weapons” );
game.ConsoleCommand( "sbox_godmode 1
" );
game.ConsoleCommand( "sbox_plpldamage 1
" );
game.ConsoleCommand( "sbox_noclip 1
" );
for k, v in pairs ( player.GetAll() ) do
v:EmitSound( “ambient/alarms/klaxon1.wav”, 100, 100 );
v:Kill();
v:GodEnable();
v:ChatPrint( “The Gun Game has ended.” );
end;
end;
concommand.Add( “End_GunGame”, EndGunGame );

function StartGunGame()
game.ConsoleCommand( "sbox_godmode 0
" );
game.ConsoleCommand( "sbox_plpldamage 0
" );
game.ConsoleCommand( "sbox_noclip 0
" );
for k, v in pairs( player.GetAll() ) do
v:EmitSound( “hl1/fvox/beep.wav”, 100, 100 );
v:GodDisable();
v:ChatPrint( “The Gun Game has begun.” );
v:StripWeapons();
v:Give( “weapon_pistol” );
v:GiveAmmo( 100, “pistol” );
end;
end;
concommand.Add(“Start_GunGame”, StartGunGame);[/lua]

No, that didn’t work. Sorry.
I still didn’t re-spawn stripped with just a pistol and 100 ammo.

It worked on mine where are you putting the script?

Instead of removing the hook which won’t hook itself back on, you should add a variable

local Round = false

Round = true

if Round == true then

elseif Round == false then

end

It’s because he didn’t call back the function:

StartGunGame()