Missing "env_fire" material

Hello Facepunch,

I’m noticing a missing material when I play in either single player or online. I cant see any fire weather its on the map, or weapon created. Here is the error:


Attempting to create unknown particle system 'env_fire_*' 

**Note: I’ve replaced the error with a * because it can contain things like (small, medium, and large also smoke)

**My Setup:

[ul]
[li]CPU: AMD Phenom II @ 2.8GHz[/li][li]Video: 2( EVGA 9800 GTX’s SUPERCLOCKED ) - Drivers Updated Yesterday[/li][li]RAM: 6GB DDR2[/li][li]Monitor: 22" ViewSonic @ 1440 x 900[/li][/ul]

If you have any thoughts on how to correct this problem, please let me know!
Thanks

Try verifying the Gmod game cache.

In your Steam games list, right-click Gmod, then click “Properties” from there, click “Local files” then “Verify integrity of game cache”. Let it run then try running Gmod again.

@CoolCorky That didnt seem to work. Here is the error in full:



**Attemped to precache unknown particle system "blood_impact_green_01"!
Attemped to precache unknown particle system "blood_impact_yellow_01"!
Attemped to precache unknown particle system "env_fire_tiny"!
Attemped to precache unknown particle system "env_fire_small"!
Attemped to precache unknown particle system "env_fire_medium"!
Attemped to precache unknown particle system "env_fire_large"!
Attemped to precache unknown particle system "env_fire_tiny_smoke"!
Attemped to precache unknown particle system "env_fire_small_smoke"!
Attemped to precache unknown particle system "env_fire_medium_smoke"!
Attemped to precache unknown particle system "env_fire_large_smoke"!**


Aditionally, Here is a screenshot:

Have you downloaded any addons that could possibly have changed the material of the fire?

No, Actually I just reinstalled GMod to fix some other errors. So, I’m running a fresh copy.

I get the same issue.

Same :frowning:

I, too, am getting this error.

[editline]07:46AM[/editline]

Except that I crash when I get explosions, blood or any particles.