My map crashes while loading after compile

OK so I mapped this map, and I have been messing around with it for a while to learn about hammer, and it has been coming along fine, but this time when I ran the game in Gmod after compiling, It snapped out of Gmod once the resources had been loaded, which is strange, because that hasn’t happened to me before. Anyone know what could be wrong?

** Executing…
** Command: “c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\sourcesdk\bin\orangebox\bin\vbsp.exe”
** Parameters: -game “c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod” “C:\Program Files\Steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures”

Valve Software - vbsp.exe (May 19 2009)
1 threads
materialPath: c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\materials
Loading C:\Program Files\Steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures.vmf
Patching WVT material: maps/gm_fortsructures/dev/dev_blendmeasure_wvt_patch
fixing up env_cubemap materials on brush sides…
ProcessBlock_Thread: 0…1…2…3…4…5…6…7…8…9…10 (0)
**** leaked ****
Entity light_environment (-1888.00 -12080.00 2384.00) leaked!
Processing areas…done (0)
Building Faces…done (0)
FixTjuncs…
PruneNodes…
WriteBSP…
done (0)
Creating default LDR cubemaps for env_cubemap using skybox materials:
skybox/sky_day01_01*.vmt
! Run buildcubemaps in the engine to get the correct cube maps.
Creating default HDR cubemaps for env_cubemap using skybox materials:
skybox/sky_day01_01*.vmt
! Run buildcubemaps in the engine to get the correct cube maps.
Finding displacement neighbors…
Finding lightmap sample positions…
Displacement Alpha : 0…1…2…3…4…5…6…7…8…9…10
Building Physics collision data…
done (0) (36234 bytes)
Placing detail props : 0…1…2…3…4…5…6…7…8…9…10
Compacting texture/material tables…
Reduced 176 texinfos to 108
Reduced 29 texdatas to 22 (1004 bytes to 758)
Writing C:\Program Files\Steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures.bsp
4 seconds elapsed

** Executing…
** Command: “c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\sourcesdk\bin\orangebox\bin\vvis.exe”
** Parameters: -game “c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod” “C:\Program Files\Steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures”

Valve Software - vvis.exe (May 19 2009)
1 threads
reading c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures.bsp
reading c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures.prt
LoadPortals: couldn’t read c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures.prt

** Executing…
** Command: “c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\sourcesdk\bin\orangebox\bin\vrad.exe”
** Parameters: -game “c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod” “C:\Program Files\Steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures”

Valve Software - vrad.exe SSE (May 19 2009)

  Valve Radiosity Simulator     

1 threads
Could not find lights.rad in lights.rad.
Trying VRAD BIN directory instead…
Warning: Couldn’t open texlight file c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\sourcesdk\bin\orangebox\bin\lights.rad.
Loading c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures.bsp
Patch Sample Radius Clamped!
No vis information, direct lighting only.
Setting up ray-trace acceleration structure… Done (0.22 seconds)
4682 faces
13930426 square feet [2005981440.00 square inches]
1 Displacements
2596331 Square Feet [373871680.00 Square Inches]
2 direct lights
BuildFacelights: 0…1…2…3…4…5…6…7…8…9…10 (103)
Build Patch/Sample Hash Table(s)…Done<0.2891 sec>
FinalLightFace: 0…1…2…3…4…5…6…7…8…9…10 (14)
FinalLightFace Done
0 of 0 (0% of) surface lights went in leaf ambient cubes.
ThreadComputeLeafAmbient: 0…1…2…3…4…5…6…7…8…9…10 (92)
Writing leaf ambient…done
Ready to Finish

Object names Objects/Maxobjs Memory / Maxmem Fullness


models 4/1024 192/49152 ( 0.4%)
brushes 91/8192 1092/98304 ( 1.1%)
brushsides 698/65536 5584/524288 ( 1.1%)
planes 566/65536 11320/1310720 ( 0.9%)
vertexes 6161/65536 73932/786432 ( 9.4%)
nodes 2732/65536 87424/2097152 ( 4.2%)
texinfos 108/12288 7776/884736 ( 0.9%)
texdata 22/2048 704/65536 ( 1.1%)
dispinfos 1/0 176/0 ( 0.0%)
disp_verts 289/0 5780/0 ( 0.0%)
disp_tris 512/0 1024/0 ( 0.0%)
disp_lmsamples 71470/0 71470/0 ( 0.0%)
faces 4682/65536 262192/3670016 ( 7.1%)
hdr faces 0/65536 0/3670016 ( 0.0%)
origfaces 382/65536 21392/3670016 ( 0.6%)
leaves 2737/65536 87584/2097152 ( 4.2%)
leaffaces 4861/65536 9722/131072 ( 7.4%)
leafbrushes 1157/65536 2314/131072 ( 1.8%)
areas 2/256 16/2048 ( 0.8%)
surfedges 21409/512000 85636/2048000 ( 4.2%)
edges 11117/256000 44468/1024000 ( 4.3%)
LDR worldlights 2/8192 176/720896 ( 0.0%)
HDR worldlights 0/8192 0/720896 ( 0.0%)
leafwaterdata 1/32768 12/393216 ( 0.0%)
waterstrips 197/32768 1970/327680 ( 0.6%)
waterverts 0/65536 0/786432 ( 0.0%)
waterindices 2892/65536 5784/131072 ( 4.4%)
cubemapsamples 1/1024 16/16384 ( 0.1%)
overlays 0/512 0/180224 ( 0.0%)
LDR lightdata [variable] 12702244/0 ( 0.0%)
HDR lightdata [variable] 0/0 ( 0.0%)
visdata [variable] 0/16777216 ( 0.0%)
entdata [variable] 1721/393216 ( 0.4%)
LDR ambient table 2737/65536 10948/262144 ( 4.2%)
HDR ambient table 2737/65536 10948/262144 ( 4.2%)
LDR leaf ambient 13892/65536 388976/1835008 (21.2%)
HDR leaf ambient 2737/65536 76636/1835008 ( 4.2%)
occluders 0/0 0/0 ( 0.0%)
occluder polygons 0/0 0/0 ( 0.0%)
occluder vert ind 0/0 0/0 ( 0.0%)
detail props [variable] 1/12 ( 8.3%)
static props [variable] 1/12 ( 8.3%)
pakfile [variable] 214053/0 ( 0.0%)
physics [variable] 36234/4194304 ( 0.9%)
physics terrain [variable] 116/1048576 ( 0.0%)

Level flags = 0

Total triangle count: 10533
Writing c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures.bsp
3 minutes, 29 seconds elapsed

** Executing…
** Command: Copy File
** Parameters: “C:\Program Files\Steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures.bsp” “c:\program files\steam\steamapps\mcgurken\garrysmod\garrysmod\maps\gm_fortsructures.bsp”

You have a leak:

**** leaked ****
Entity light_environment (-1888.00 -12080.00 2384.00) leaked!

-snip-
What Tomppaduulis said.

the light_environment entity is clearly inside my map, can it still leak from inside the box or is something else wrong? My understanding was that if the box is sealed and nothing is outside it, it’s good, but I guess that’s wrong?

Try loading a pointfile to find out where you are leaking from

http://img199.imageshack.us/img199/9823/79336384.png

[editline]10:54PM[/editline]

can you tell me how to load a point file, I’m a new mapper and not familiar with them.

its possible to have 2 light_enviroments you obviously placed one outside

Map -> load pointfile

@Roleplay, you can leak from inside what you think is a sealed map.

ok I loaded the pointfile and the red line pointed through my floor brush to my light_environment so what should I do?

Ensure that your floor brush is not an entity, or a displacement. (If it is, and it’s necessary, simply placea nodraw textured brush behind it and make sure it all seals up nicely)

ok thanks