Need Help With Applying Textures

I’ve imported a custom model originally ported for L4D2 so I could re-rig it and convert it into a player model for GMod (unless the L4D2 skeletons work for GMod player models, in which case please let me know). All parts of the model have been textured properly using their original .vtf texture files, but the parts of the hair that normally have some transparency in their texture will not load.

It’s asking for these textures specifically:

However, there are .vmt files with the same name as the textures it’s looking for:

I’m not sure what I’m supposed to do here. Do I have to apply the settings in the .vmt’s to the hair texture file or something?

Thanks in advance.

open up the vmts and post the contents inside of them and i will be able to tell you better, but from what it seems like they both use postal_dude_hair.vtf but have different vmt settings inside for the same texture

I thought it would be something along those lines. Anyway, here you go:

postal_dude_hair_alpha.vmt



"VertexLitGeneric"
{
	"$basetexture" "models/Characters/Postal3_Dude/Postal_Dude_hair"
	"$bumpmap" "models/Characters/Postal3_Dude/Postal_Dude_hair_normal"
	"$nocull" "1"
	"$translucent" "1"
	"$sortfaces" 1

	"$phong" "1"
	"$phongexponent" "6"
	"$phongboost"	"3"
	"$phongfresnelranges"	"[0.1 0.5 1]"
}


postal_dude_hair_alpha_2.vmt



"VertexLitGeneric"
{
	"$basetexture" "models/Characters/Postal3_Dude/Postal_Dude_hair"
	"$bumpmap" "models/Characters/Postal3_Dude/Postal_Dude_hair_normal"
	"$nocull" "1"
	"$translucent" "1"

	"$phong" "1"
	"$phongexponent" "6"
	"$phongboost"	"3"
	"$phongfresnelranges"	"[0.1 0.5 1]"
}