Server crashing randomly

Our server keeps crashing, and it throws this error, on certain maps:
Crazy physics on [427][prop_physics] [Ang:-1.#IND00,1.#QNAN0,180.000000] [Pos:-1.#IND00,-1.#IND00,1.#QNAN0] - removing

Then it basically restarts, but doesn’t crash SRCDS. What is going on, and how can I fix it?

If it’s crashing on startup, the map might have a prop that’s’ conflicting with the Crazy physics detector. You COULD go into the map and make sure all the props are looking right and tidy. Otherwise if it’s when people are playing, someone might be crashing your server.

It’s not on startup. It happens randomly, while the server has players on it.

Also having this issue, we’ll crash once on a map then our default map is 67thway_v3 which may crash several times again before it stops crashing for the rest of the night. We see to get a lot of crashs in a short space of time then it stops.

Also having this random crashing with my server in TTT game mode,

I was able to grab this from one of the crashes

23:28:56 Engine error: Player\arctic.mdl (2) at -1. -1. -1. in contact with Player\arctic.mdl (2) at -1. -1. -1., crash. dist = -1, minq = 99999999999999998000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000.000000

Mucked install, no doubt.
Reinstall your server.

It’s only happened since the latest gmod update.

I have to say that my personal server keeps having this issue as well, the crash dump gives nothing useful at first glance except: “The thread tried to read from or write to a virtual address for which it does not have the appropriate access.”

However, after debugging the still active process, it breaks at vphysics.dll!71b3a7e9(). The map it appeared to crash on was ttt_67thway_v3, so I’m unsure if it’s a prop issue on the map or if there’s a glitch in the physics system in its entirety.

Maybe this’ll help someone figure out the problem, a lot of people have just said it’s a Source physics issue and can’t be fixed.

Exact same issue we’re having, breaks on vphysics.dll, tries to access the memory location 0x000000 if I remember correctly.

Nope, this has only started happening after the update to a large amount of servers.

Also confirm its happening to me on multiple maps,
Engine error:



L 05/07/2013 - 04:08:36: Engine error: player\guerilla.mdl (2) at 26.5 17.6 -30.0 in contact with player\guerilla.mdl (2) at -1.$ -1.$ -1.$, crash. dist = -1, minq = 99999999999999998000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000.000000


Perhaps it slipped through Garry’s testing? It is a rather rare occurrence.

We reinstalled our server files. Everything was going well until a few minutes ago when we just crashed again.

Brilliant.

Server crashed again here, I have a feeling it was caused by a body (ragdoll) being thrown outside (or to the boundry) of the map.

Try it and report back if you are willing to.

I noticed a time when it happened:
I crowbared an Innocent to death (I was a Traitor) on ttt_67thway_v4, in the barn, on the top part of the barn. His body fell down, then just spazzed out everywhere and then the server crashed. So I’m thinking it’s an engine error of some sort.

Funny how no one has even bothered to report this as a bug.

Well we need more people who report this as an error for it to get noticed.What model is it? Is it a counter strike model?

I’ve had it happen on both the Guerilla and Phoenix model, I don’t think it’s restricted to just player models as it doesn’t always say the second error about model, I have always seen crazy physics on prop however.