Server High Ping and Lag

Hey guys,

i changing my Rootserver to a new Hoster.
Now i am setting up my GarrysMod Server. While testing we saw that the ping is really high 140 - 190 ms (while playing).

Maybe you have ideas why the Server makes problems with the new Rootserver

Rootserver:
Windows Server 2012 R2
Intel Xeon E3-1270V3
RAM4x RAM DDR3 8192 MB ECC

HDD2x HDD 2,0 TB SATA Enterprise
1 Gbit/s Ethernet

Start Command:
-console -game “garrysmod” +map “ttt_community_bowling_v5a” -maxplayers 24 -ip xxx.xxx.xxx.xxx -port 27015 +port 27015 +sv_password “” -usercon -retry -verify_all -authkey XXXXX+host_workshop_collection XXXX

And the Server.cfg:


echo *****************************************
echo **        server.cfg loading...        **
echo *****************************************


// Basic Server Variants
//hostname			""
hostname			""
rcon_password 		""
sv_password 		""
sv_region 			"3"
sv_lan 				"0"
sv_cheats 			"0"
sv_allowcslua 		"0"
sv_kickerrornum 	"0"
sv_loadingurl 		""

//Logging
log 				"off"
sv_logbans 			"0"
sv_logecho 			"0"
sv_logfile 			"0" 
sv_log_onefile 		"0"


//ANTI CRASH!
sv_crazyphysics_warning 0 // Stop the console prints happening constantly
sv_crazyphysics_remove 0
sv_crazyphysics_defuse 1 // Keep this at 1 to stop potential crashes (your vehicles should still work)

//Fast Downloading Services
sv_downloadurl ""
sv_allowdownload "0" // 0
sv_allowupload "0" // 0
net_maxfilesize 30

// Rates
//sv_mincmdrate 0
//sv_maxcmdrate 66
//sv_stats 1
//sv_minrate 0
//sv_maxrate 20000
//decalfrequency 10
//sv_minupdaterate 0
//sv_maxupdaterate 66


// Extras SV
sv_noclipspeed "10"
sv_noclipaccelerate"10"


// execute ban files
exec banned_ip.cfg 
exec banned_user.cfg 

//sbox_maxsents 100

// terrortown.cfg load
exec terrortown.cfg

ttt_playercolor_mode 0

echo *****************************************
echo **      finish loading server.cfg      **
echo *****************************************

Server with 100 Tickrate
sv: and var: often showing RED

Server with 33 Tickrate
sv: and var: often showing RED


Old Rootserver:

Server with 66 Tickrate

Yes i try the 66 Tickrate on the new Server.


Idea:
In & Out

Is it possible to set the **IN **and OUT higher?

first you shouldn’t verify all the files on EVERY boot, then, you should remove ‘-port’, useless parameter. then some stuff is written together etc, also, are you sure the server is hosted in germany? if so, then use the netsettings and set them fitting to your root server, if it wont work, maybe try it without addons, if that doesn’t work, ask your provider if anything is being blocked or so. maybe its their filter system being slow.