SOLID_VPHYSICS! please send help

Hi there, first of all thanks for taking a look into my post.
I’m creating a DarkRP server, and obviously I can’t use gm_construct as it’s map.
so I decided to change the map to rp_downtown_justrp, from there this error starts
to appear in my server console!
Also there was some files when I decompiled the map that I don’t knew where to put!

“SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model!
(models/props_lab/corkboard001.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model!
(models/props/de_train/handrail_alley-stairs.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model!
(models/props/de_train/handrail_alley-upperdeck.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model!
(models/props/de_train/handrail_alley-upperdeck.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model!
(models/props/de_train/handrail_alley-upperdeck.mdl)”

I know that it doesn’t mess up with anything in server, but I’m focusing in a clean console, without any error. I just don’t want to see this error in my console…

thank you!


con_filter_enable 1
con_filter_text_out "SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model"

Thank you for helping, Billy!
but where do I have to put those lines?

edit: I’ve put those lines in autoexec.cfg, but it still appears!

This commands do not exists on Linux SRCDS. May be on Windows too. Is there other way to filter console?

  • Removed link … see below for both linux and window versions -


require("enginespew")

local ignorestuff = {}
-- Blacklist --
ignorestuff["SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model!"] = true

-- Remember; never put print or msg in this hook. Might cause infinite loop.
hook.Add("EngineSpew", "ESExample", function(spewType, msg, group, level)
	if ignorestuff[msg] then
		return false
	end
end )


Might be a two lined string … if so:



require("enginespew")

-- Remember; never put print or msg in this hook. Might cause infinite loop.
hook.Add("EngineSpew", "ESExample", function(spewType, msg, group, level)
	if string.match(msg,"SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model[.]+") then
		return false
	end
end )


Hi Nak thank you!
but where do I’ve to put gm_spew-master and this code? step by step
sorry about that, I’m new at Gmod (400 hours)

EOPE at metastruct got the linux and windows version: https://github.com/Metastruct/EPOE/tree/master/lua/bin.
Place gmsv_enginespew_linux.dll or gmsv_enginespew_win32.dll in path/to/server/garrysmod/lua/bin/.
Then the script under path/to/server/garrysmod/lua/whatevername.lua.

I still don’t get it. sorry :confused:
I use windows 7, 64 bits
My questions: where do I’ve to put EPOE-master? here C:\GMOD\garrysmod\addons ?

Your last pic, create a folder named bin in there and place the .dll there.



That way? It didn’t worked :confused:
where do I drop EPOE-master?

edit: inside the lua file: https://i.gyazo.com/998509ffb169e56536e6ed4b56e9735e.png

You obviously have to restart your server and manually run that script. You should be able to put it into the lua/autorun/server folder so it is ran on your sever automatically.

Don’t forget to restart the server once you make any changes.

I’ve put spewfilter in ‘C:\GMOD\garrysmod\lua\autorun\server’ but it still appears those errors :confused:
and yes, i’m restarting the server everytime I make any changes

The .lua code is most likely wrong.

oh, so what is wrong with the lua? can you fix it for me please?

They work on Windows. Weird how they are not on Linux.