Strange Multiplayer Crash After July 24, 2009 - Garry's Mod Update Released

Single players works fine so no problems

However The Dedicated Game server has The very same files my GMod Does Same Addons excepts it has
Sourcemod + SourceBans + MetaMod

Yet Connecting to it everything loads fine
then you take 2 or 3 steps and GMOD just Stops Responding and Dies!
It doesn’t crash until after you move

Server hasn’t crashed just the client has

It was fine before the patch was installed on the Server & Client
Did a cache\dua folder clear doesn’t seem to help

System Information please. (Look at the sticky in technical help on the hardware forum)

Try reinstalling, though. Go into my games and select “Delete Local Content”, then delete Steam\SteamApps(Username)\garrysmod

Then reinstall.

Server spec is Unknown
However My PC

   Machine name: HI-TECH-GUY-18

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.090302-1506)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: GA-MA790FX-DQ6
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: AMD Phenom™ 9600 Quad-Core Processor (4 CPUs), ~2.3GHz
Memory: 2046MB RAM
Page File: 2217MB used, 2120MB available


Display Devices

    Card name: ATI Radeon HD 4870 X2
 Manufacturer: ATI Technologies Inc.
    Chip type: ATI Radeon Graphics Processor (0x9441)
     DAC type: Internal DAC(400MHz)
   Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_9441&SUBSYS_25421002&REV_00

Display Memory: 1787 MB
Dedicated Memory: 1019 MB
Shared Memory: 767 MB
Current Mode: 1280 x 1024 (32 bit) (70Hz)
Monitor: Generic PnP Monitor
Driver Name: atidxx32.dll,atidxx64,atiumdag.dll,atiumdva.cap,atiumd64,atiumd6a,atitmm64
Driver Version: 8.15.0010.0183 (English)
DDI Version: 10.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 2/25/2009 22:24:13, 2396160 bytes
WHQL Logo’d: Yes
WHQL Date Stamp:
Device Identifier: {D7B71EE2-D701-11CF-3571-4805A1C2C535}
Vendor ID: 0x1002
Device ID: 0x9441
SubSys ID: 0x25421002
Revision ID: 0x0000
Revision ID: 0x0000
Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C