Workshop: added to Collection but people still see errors?

To prevent people from having to download TF2 just to see a couple hats on my server, I figured I’d just make a Workshop addon that contained those few models and add it to my server Collection.

Pre-face: I added the prefix “ps_” (for PointShop) to all files imported from TF2 to know that I’m using the uploaded model and not the preexisting one. But the name shouldn’t affect anything, right?

Here’s the Workshop page: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=763256778
Here’s what the structure looks like in GMad Extractor: https://s15.postimg.org/k2xsm0gez/hatshopv2_gmad.jpg

At first I had the Workshop page as hidden and when I linked people to ask if they were subbed, they said it was deleted/missing. So I set it to public. Had them check if they were subbed and they said yes, but still saw the “ERROR” on my head instead of the model.

Here’s what it looks like in-game for me: https://s17.postimg.org/ue60ecvcv/hatshopv2_ingame.jpg

And here’s my PointShop item lua:


ITEM.Name = 'B.M.O.C.'
ITEM.Price = 000
ITEM.Model = 'models/bmoc/ps_xms_santa_hat_spy.mdl'
ITEM.Attachment = 'eyes'
 
function ITEM:OnEquip(ply)
    ply:PS_AddClientsideModel(self.ID)
end
 
function ITEM:OnHolster(ply)
    ply:PS_RemoveClientsideModel(self.ID)
end
 
function ITEM:ModifyClientsideModel(ply, model, pos, ang)
	model:SetModelScale(1, 0)
	pos = pos + (ang:Forward() * -5) + (ang:Right() * 0) +  (ang:Up() * 0) // -Y
	ang:RotateAroundAxis(ang:Right(), 0) // -PITCH
	ang:RotateAroundAxis(ang:Up(), 0)
	ang:RotateAroundAxis(ang:Forward(), 0)
	
	return model, pos, ang
end

What’s wrong? Is it my structure? My server has the +host_workshop_collection set to my collection and everything else seems to work fine (although the rest are just maps).

If Workshop is just being weird, where do I put the models in my folder (using FTP) to have people download them like that?

The workshop collection is for your server, not clients. To make clients download workshop addons, you have to use

resource.AddWorkshop

Wow, thanks, I’ve had like three server and I’ve never done this.

I knew I was a noob, but damn, I think this explains a lot of past error o3o